Camila Giorgi

test

Camila Giorgi, starul tenisului italian

Camila Giorgi, născută pe 30 decembrie 1991, este o jucătoare profesionistă de tenis din Italia. Este cunoscută pentru stilul ei de joc agresiv, bazat pe lovituri puternice și mișcare rapidă.

Cariera timpurie

Giorgi a început să joace tenis la vârsta de 5 ani și a devenit profesionistă în 2007. În primii ani de carieră, a obținut rezultate impresionante la nivel de juniori, câștigând titlul de Wimbledon la simplu la fete în 2007 și US Open la dublu la fete în 2009.

Cariera profesională

Giorgi a intrat în top 100 mondial în 2012 și a continuat să progreseze rapid. În 2014, a câștigat primul ei titlu WTA la Katowice Open. În același an, a ajuns în sferturile de finală ale Turneului de la Wimbledon, cea mai bună performanță a carierei sale la un Grand Slam.

În 2015, Giorgi a câștigat al doilea titlu WTA la Linz Open. De asemenea, a ajuns în semifinale la Internaționale BNL d'Italia și la Internaționale Cincinnati. Aceste rezultate au ajutat-o să urce pe locul 30 în clasamentul mondial.

De atunci, Giorgi a continuat să concureze la nivel înalt. A câștigat un al treilea titlu WTA la Monterrey Open în 2018 și a ajuns în sferturile de finală ale Openului Francez în 2021.

Stil de joc

Giorgi este cunoscută pentru stilul ei de joc agresiv. Are forehand și backhand puternice și o serve solidă. Este, de asemenea, o jucătoare rapidă și agilă, care se mișcă bine în teren.

Viața personală

În afara terenului, Giorgi este o persoană privată. Este un model de modă și a apărut în mai multe campanii publicitare. De asemenea, este pasionată de gătit și modă.

Realizări

* 3 titluri WTA la simplu

* Sfert de finală la Wimbledon (2014)

* Sfert de finală la Openul Franței (2021)

* A ajuns în top 30 mondial

* A reprezentat Italia la Cupa Federației și Jocurile Olimpice